tiistai 1. syyskuuta 2015

Summer of 2015

Kesä 2015 alkoi oikeastaan toukokuussa, kun vappu oli ja meni. Kesätunnelmia keräsin yhden kurssin avulla Vaasasta, ja samalla reissulla pääsin pitkästä aikaa yöksi hotelliin ja tietysti hotellin aamupalalle. Yksi opintovapaa viikko ehti olla, ennen kuin mulla alkoi jo kesäkurssit, joiden takia melko moni arki-ilta meni yliopistolla. Hajosin kasvatustieteen kesäopintoihin ja haaveilin perinteisistä toukokuun helteistä, joita ei ikinä tullutkaan. Uutta intoa sain kuitenkin meidän parvekkeesta, joka laitettiin kesäkuntoon. Luentojen lomassa ja aika monesti niiden tilaltakin ehdin nähdä kavereita, ja käytiin esimerkiksi tamppaamassa Kaarlen tanssilattiaa, mikä olikin mulle eka kerta ihan viikonloppuna. Lisäksi shoppailin ja fiilistelin uusia vaatteita, tein To do -listan alkavalle kesälle, ja kuun lopussa käytiin Sodankylässä juhlimassa Eelin pikkusiskon ylioppilasjuhlia.


Kesäkuu ei tuonut mukanaan kovinkaan kesäisiä ilmoja, valitettavasti, ja oikeastaan se on jäänyt parhaiten mieleen koko alkukesästä. Toki ramppasin myös yliopistolla kesäkursseja suorittamassa, ja opiskelun vastapainoksi treffailin kavereita vähän kaikenlaisissa merkeissä; yksillä lähipubissa, shoppaillessa, ruokahommien parissa, sekä laitteissa hurjastellen Suomen Tivolissa. Juhannusviikkoon mennessä kesäkurssit oli hoidettu alta pois, ja lähdin hyvissä ajoin Kalajoelle viettämään juhannusta. Saatiin sinne kaveriksi Jenni, ja vaikka juhannus oli vähän erilainen kuin aikaisempina vuosina, oli se ihan hurjan hauska ja mukava. Ja säätkin suosi juhlijoita, kerrankin! Blogin puolella postailin muun muassa siitä, miten oon jo jonkin verran saanut raksittua kohtia pois pari vuotta sitten tekemältäni bucket listiltä, ja millainen meidän parvekkeesta lopulta tuli. Ruoka oli myös aika iso juttu lomalla, kun laitettiin kaikkea hyvää ruokaa kotona, ja käytiin myös testaamassa M6-ravintolaa keskustassa. Lisäksi sateen ropistessa ikkunaan katselin paljon tv-sarjoja, erityisesti Game of Thrones ja The Affair nousi lemppareiksi.


Heinäkuun alussa tein parin kesäkurssin loppusuorituksia, vietin nimppareita ja kävin ekaa kertaa rannalla, tosin aurinko meni pilveen juuri kun päästiin Nallikariin. Alkukuun säät oli aika hyvät, sillä päästiin kavereiden kanssa terassille ja sain poltettua itseni ulkona tenttiin lukiessa. Toisaalta alkukuusta jäi mieleen se, kun olin tehnyt paljon suunnitelmia viikonlopulle ja ne kaikki peruuntuivat, ja olin satavarma, että koko kesä on pilalla. No, ei onneksi ollut! Sain uuden vanhan puhelimen, kun iskä laittoi itselleen uuden, ja mobiili pääsi heti testaukseen, kun lähdin käymään Jennin luona Vaalassa. Viikonloppu siellä oli ihan mahtava, ja kovat uhoamiseni toteuttaakseni heitin talviturkin Oulujärveen. Heti Vaalan reissun jälkeen lähdinkin Kalajoelle, kun Eeli meni heinätöihin ja minä muuten vaan kotiin himmailemaan. Näin kavereita, nautin kesästä ja Kalajoesta, ja pääsin käymään Power Parkissakin.


Kalajoen jälkeen reissaaminen jatkui, sillä lähdettiin Eelin kanssa muutamaksi päiväksi Tampereella, mitä olin odottanut koko kesän. Reissu oli ihana: nähtiin kavereita, käytiin Särkänniemessä, ja saatiin olla vaan rauhassa, stressaamatta mistään, kesäisestä kelistä nauttien. Vaan eipä menot ja meiningit vielä siihen loppuneet, sillä seuraavana vuorossa oli Qstock, tosin tuttuun tapaan alueen ulkopuolella. Lisäksi innostuin Snapchatistä, aloin työstämään Fuksiopasta, ja aloin jo innostua syksystä.


Elokuu yllätti varmaan meidät kaikki olemalla kesäinen koko alkukesän edestä. Silti suuntasin ajatukset jo aika lailla syksyyn, vähän varkain ehkä. Alkukuusta kävin mutkan Kalajoella, hautajaisissa, mutta onneksi oli tiedossa vähän kivempaakin tekemistä. Käytiin tyttöjen kanssa perinteen mukaisesti Keuruulla mökkeilemässä, ja oli aika mukava reissu jälleen kerran. Pääsin myös juhlistamaan ystäväpariskunnan kihlajaisia, ihanaa oli! Käänsin aivot myös opiskelumoodiin, kun kesäopinnot jatkuivat ja piti myös alkaa suunnitella tulevan vuoden lukujärjestystä. 


Elokuussa vietetiin myös Eelin synttäreitä, tällä kertaa vähän pienimuotoisemmin kuin viime vuonna; käytiin syömässä ja kutsuttiin kavereita syömään jäätelökakkua ja pelaamaan Wiitä. Kuun lopussa alkoi sitten Verba-hommat ja pienryhmäohjaus, kun uudet fuksit saapui yliopistolle. Fuksiviikko meni tapahtumissa käydessä ja fukseihin tutustuessa, ja oli tosi kiva. Mun ja Jennin fuksit on ihan huippuja tapauksia, ja oli kiva päästä taas viettämään opiskelijaelämää haalarit päällä. 


Kun aloitin kirjoittamaan tätä postausta, olin vähän skeptinen; mitä tästä kesästä muka jäi käteen? Pitääkö mun oikeasti nimetä kulunut kesä opiskelukesäksi? Oikeastaan tämän postauksen tekeminen oli siis tosi hyvä juttu, koska muistan taas kaiken kivan, mitä tähän kesään kuului. Kyllä, opiskelua ja huonoa säätä, mutta myös kavereita, sitä aurinkoakin, hyvää ruokaa, ja monta ihanaa isompaa juttua. Tietysti kaikki reissut oli huippuja: ylppärit Sodankylässä, juhannus Kalajoella, viikonloppu Vaasassa, lomaviikko Kalajoella, reissu Tampereella, ja mökkeilyä Keuruulla. Paljon sitä on kyllä ehtinyt tehdä! Mutta näiden lisäksi muistan kaikkea pientä: ihan älyttömän hyvät fetanyytit, Salaman vieressä nukkuminen, terassilla istuminen kavereiden kanssa, myöhään valvominen Eelin kainalossa. Voin silti rehellisesti sanoa, ettei tämä kesä yllä parhaiden joukkoon, ei todellakaan, mutta kyllä siihen kuului kaikkea kivaa ja muistettavaa. Kesän alussa koostamastani bucket listiäkin sain aika hyvin toteutettua, vaikka vahvasti epäilin. Pitää vaan osata huomata ne hyvät asiat! Ja nyt toisaalta odotan innolla jo syksyäkin ja mitä kaikkea se tuo mukanaan, koska oon valmis luopumaan kesästä. Tälle kesälle en kyllä keksi mitään nimeä, mutta en halua unohtaakaan sitä; kaikki riippuu vaan omasta asenteesta ja mihin vertaa. Jokainen kesä on erilainen, ja jos tämä nyt jää mieleen opiskelusta tai työttömyydestä, niin okei, sitten niin. Ei se siitä yhtään huonompaa tee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti