keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Kerrostalojen ihanuuksia

Hissit. Sitä voi vaan miettiä, miksi naapurit vetelee hissirallia aamuyöllä. Onhan se ihan järkevä kotiintuloaika jos baareilua harrastaa, mutta miksi hissi liikkuu ensin alas, sitten ylös, sitten alas? Saatto kotiovelle asti ja pakit siinä vaiheessa, väärä rappu, vai laiska postimies? Samoin voi pohtia, miksi joku menee hissillä toiseen kerrokseen. Tekemieni havaintojen perusteella meidän rapun väki koostuu nuoresta porukasta - onko ihmisistä tosiaan tullut näin laiskoja.. Vaikka saman piirteen tunnistan osittain itsestänikin; kyllä se aamuisin ketuttaa, kun joudun menemään portaita alas hissin sijaan. Hiton naapuri, kun ehtii aina lähteä ensin ja viedä hissin mukanaan!


Musiikki. Meidän talossa järjestetään harvemmin bileitä; itse asiassa varmaan me ollaan aktiivisimpia sen suhteen vaikka harvoin kotona juhlitaankin. Sen sijaan meiltä löytyy musisoivia naapureita. Useammin kuin harvoin meidän kämppään kantautuu syntikan suloinen ääni - harmi vaan, että kappalevalikoima on aika suppea, ja päästään nauttimaan vain muutamasta biisistä. Myös esitysajoissa on parantamisen varaa. En hirveästi arvosta sitä, että soittaminen alkaa juuri ennen hiljaisuutta ja jatkuu sen jälkeen; joskus musisointi alkoi vasta puolen yön aikaan. Toisaalta ollaan säästytty niiltä naapureilta, jotka soittaisivat omaa lempimusiikkia niin isosti että kaikki muutkin talon asukkaat kuulee. Always look on the bright side of life!


Pyörävarasto. Jee, meillä on oma pyörävarasto! Jee, kaikki ei pidä siellä pyöriään joten tilaa löytyy! Mutta iso buu sinulle, joka jätät pyöräsi niin, että se vie telineestä kaksi paikkaa, koska et viitsi laittaa sitä kunnolla telineeseen. Sen sijaan jätät sen rennon huolimattomasti telineen eteen. Kaikki muut jaksavat laittaa pyöränsä kunnolla parkkiin, ja voin omasta kokemuksesta kertoa ettei se vaadi paljon. Ja huomautan vielä, että tiedän kuka olet! Olen nähnyt sinut ajamassa pyörälläsi! Lisäksi sinä, joka veit (romulla) pyörälläsi vakipaikkani telineestä; en ole enää katkera, uusi paikkani on aivan yhtä hyvä.

Ilmaisjakelu. Kuinka monta kertaa päivässä voi tulla mainoksia? Meillä ainakin kahdesti, ja siihen päälle vielä normaali posti (laskut...). Pitäisi varmaan olla yhtä nokkela kuin eräs entinen naapuri, ja pyytää postinkantajaa erottelemaan Hesen kupongit ja laittamaan vain ne postiluukusta.


Äänentoisto. Muiden asukkaiden äänet pysyy aika hyvin poissa, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta: liesituuletin ja wc. On aika omituista kuulla ruokaa laittaessa, että joku , jossain päin taloa, selvästikin tiskaa kattiloita. Vielä järisyttävämpi kokemus oli eräs ilta, kun sohvalle melkein nukahtaneena raahauduin iltapesulle, ja sain melkein sydänkohtauksen, sillä yhtäkkiä kuului laulua And I wonder, and I wonder, who would stop the rain... ihan kuin korvan vierestä. Onneksi en itse harrasta suihkulaulantaa.

Ja mehän ollaan siis täydellisiä naapureita. Juhlitaan vain harvoin, ei herätä aikaisin kolistelemaan, ei liikuta iltaisin ulko-ovea paiskoen, ei ikinä käräytetä ruokaa...

4 kommenttia:

  1. Heh, naurhatelin :D Mitäköhän mun uudet naapurit ajattelee, kun jätän pyöräni ihan niiden oven viereen aina... Mut ku se on paras vapaana oleva paikka!

    VastaaPoista
  2. Mistä aloitan :D
    Hei sinä naapuri jolla on selkeästi keuhkoahtauma! Alun sympatiat on loppuneet kun joka päivä joutuu kuuntelemaan sitä yksimisen ja oksennuksen yhdistelmää.. hyi.
    Hei te seinänaapurit jotka pelaatte änäriä! OOOOOI ja ei *piip* huudot alkaa jo kyllästyttää, vaihtakaa peliä tai kutsukaa meidät mukaan!
    Hei sinä vastapäätä asuva naapuri! Ne portaat voi kulkea ihan normaalistikin, aina ei ole pakko tömistellä niin kuin norsulauma.
    Sitten on tietenkin vielä joulukortit lähettänyt naapuri ja naapuri jonka ovi natisee ja naapuri joka aloittaa äänekkään jutustelun jo kuudelta aamulla ja ja ja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai hei sinä naapuri, jonka lapsi alkaa huutaa kun toiset kärsii krapulasta ja päänsärystä! Hmph

      Poista