keskiviikko 8. lokakuuta 2014

new new new!

No nyt on uutta ilmettä blogissa! :) Itse olisin tykännyt eniten ehkä siitä mustavalkoisesta yksittäisestä kuvasta, mutta toisaalta, sainpahan sitä mustavalkoisuutta kehiin muutenkin. Lisäksi vaihtelin vähän fontteja ja värimaailmaa muutenkin, sekä lisäilin muutaman kuvan oikean reunan sivupalkkiin. Näyttää ainakin omaan silmään kivalle ja vaihteluhan aina virkistää!


Pari viime päivää on mennyt kouluhommia stressaillessa. Mulla on meneillään Kirjallisen viestinnän perusteet -verkkokurssi, joka on aika hemmetin työläs. Tuntuu, että kun kurssille ei ole varsinaisia luentoja, on hankala löytää aikaa sen tehtäville. Nyt pitäisi kirjoittaa viisisivuinen tieteellinen essee - ja aattelin vähän huijata. Käytän pohjana yhtä mun viime keväänä kirjoittamaani romaanianalyysiä: käytän samaa lähdekirjallisuutta ja teoriaa, mutta tietty kaikki pitää suomentaa ja muotoilla uudestaan. On vaan niin paljon kaikkea muutakin meneillään, ja opettajakin sanoi että kannattaa valita aihe, josta itsekin hyötyy.


Ehkä enemmän kuitenkin stressaa kandi. Olen tänä syksynä intensiivikurssilla, eli kandin pitäisi olla valmiina tammikuussa. Jaiks! Eniten päänvaivaa aiheuttaa lähteiden löytyminen. Selailin yliopiston kirjaston sivuja, tein vähän hakuja, ja löysin useamman lupaavan kuuloisen kirjan - mutta kaikki lainassa ja eräpäivät marraskuun puolella. Great, eipä ne silloin enää kauheasti auta, kun kirjoittaminen pitäisi aloittaa mitä pikimmiten. Pitää nyt vielä selailla artikkelitietokantoja ja muita, että löytyisi lisää lähteitä. Musta vaan tuntuu että joku tekee tutkielmaa samasta aiheesta kuin minä, damn! Ja mun aiheena on siis idiomien kääntäminen A.A. Milnen Nalle Puh -kirjassa, eli miten idiomit ja idiomaattiset ilmaisut on käännetty englannista suomeen. 


Huomenna sitten vähän sitsaillaan! Tai ainakin jatkositsaillaan. Kivaa päästä vähän tuulettumaan kaiffareiden kanssa, ja tietty kiva päästä Teekkaritalolle! Omista fuksisitseistä en enää ihan hirveästi muista, paitsi että oli kivaa ja että yöllä pyöräilin horjuen Toppilaan. Ah, good times, good times! Ps, voi jestas kun katsoo noita vanhoja kuvia! On muutama pulla tullut syötyä noiden sitsien jälkeen :D

4 kommenttia:

  1. Superkivalta näytää blogin uus look! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos muru <3 (meinasin vahingossa kirjoittaa mursu.....)

      Poista
  2. Tykkään paljon tästä blogin ulkoasusta!:) tsemppiä kandin tekemiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti paljon! :) ja samoin tsemppiä opiskeluihin!

      Poista