tiistai 5. marraskuuta 2013

Marras

Loska, sade, pimeä, kylmä. Mutta mä oon aika happy siitä, että nyt on marraskuu! Se on meinaan mun synttärikuukausi! Oon todellakin niitä ihmisiä, joille syntymäpäivä on iso asia. Lauran kanssa ollaan aloitettu juhlien suunnittelu, sillä tuleehan meille täydet kaksikymmentä vuotta !!!!!!! en kestä !!!!!!!! lasiin. Yhteensä siis neljäkymmentä, eli juhlan aihetta löytyy kyllä. Eelillekin yksi päivä totesin, että tässä kuussa ei saa suuttua, jos synttäristressin takia tiuskin tai kiukuttelen, ja että vaadin vähän erikoiskohtelua - mikä saattaa olla vaikeaa, koska oon muutenkin prinsessa ja odotan sen mukaista käytöstä. Okei, en mä nyt niiiin diiva oikeasti ole, ja alan jo pikkuhiljaa tottua siihen etten ihan joka aamu saa kaakaomukillistä sänkyyn ja pitkin hampain suostun ehkä keittämään iltakahvit. Jos nätisti pyytää.

Mutta synttäreihin on enää alla 19 päivää, valotan tännekin vähän juhlasuunnitelmia. Tarjoilun suhteen ollaan vielä vähän ulalla, mutta Jennan ja Nikon tupareissa ollut tarjoilu mangokääretorttuineen ja suolaisine juustotikkuineen oli aika esimerkillinen tapaus. Kakkuhan pitää olla, ainakin jossain muodossa. Harmillista sinänsä että se täytyy tehdä itse; kun täytin 18, pidin yhteiset bileet tietysti Lauran kanssa, mutta mukana menossa oli myös Milla ja Marisa, ja meillä oli ihana upea herkullinen täytekakku, jossa jokaiselle oli oma osio synttärisankarin valitsemalla täytteellä. Tänä vuonna täytyy kyllä keksiä kakku, jossa on joku juju! Täysi-ikäistymisbileistä opin myös, etten enää tee boolia vieraille.. Ei siinä, hyvää se oli ja vieraille maistui, mutta boolista kuultuaan kukaan ei sitten ottanut omia juomia mukaan, ja itse päädyin hörppimään omia pahanmakuisia siidereitä samalla kun vahdin, että booli riittää vieraille. Loppujen lopuksi sitä kyllä jäi ylikin, mutta anyway!


Tarjoilut riippuu tietysti vieraiden määrästä. Tämä jos mikä tuottaa päänvaivaa; haluaisin paikalle mahdollisimman paljon kisuja eli niitä niin sanottuja Kalajoen kavereita, mutta monelle on vaikeaa tulla Ouluun vain yhden illan takia. Myös opiskelukavereita olen aikeissa kutsua, mutta ongelmaksi muodostuu ettei ne ole vain minun synttärit, vaan myös Lauran. Vaikka meillä paljon yhteisiä kavereita onkin, molemmilla on tietysti sellaisiakin läheisiä ihmisiä joita toinen ei tunne niin hyvin. Ja läheisyys on siinäkin mielessä vähän ongelmallista; mihin vedän rajan. Jos kutsun henkilön x, täytyykö minun kutsua myös y, ja pahoittaako sitten z mielensä. Hankalaa! Toisaalta, minun päivänihän se on, ja kutsun kenet haluan. Toiveissa on semi-isot bileet, jonne mahdollisiman moni pääsisi ja vielä viihtyisi!


Viime vuonna - ja kaikkina aikaisempina - synttärijuhlien järjestäminen oli siinä mielessä helppoa, että asutiin Lauran kanssa samassa paikassa. Nyt kun tiet on eronneet, muodostaa sekin ongelmakohdan. Molemmissa kämpissä on hyvät puolensa: Lauran luona on enemmän tilaa, kun taas mun naapurit saattaa olla vähän suopeampia myöhään kuuluvalle musiikille ja naurulle. Päädyttiin kuitenkin pitämään pippalot samassa paikassa kuin viime vuonna, eli Kaijonharjussa Lauran luona. Seuraavana mietinnässä onkin koristelut! Halloweenin jälkimainingeissa ollaan pohdittu naamiaisia, mutta se huuma on jo laimenemaan päin :D Toinen vaihtoehto on glamour/glitter-teema; kultaista ja hopeaa, valoja.. Ja tätä olisi helppo noudattaa myös pukeutumisessa! Toisaalta myös Amerikka-henkinen teema houkuttelee, ja olisi semihelppo toteuttaakin.


Viimeisenä muttei millään muotoa vähäisempänä: mekko. Pikkujoulukausi lähestyy, ja sen mukana kauppoihin tulee ihania pikkumustia eri väreissä ja houkuttelevia paljettimekkoja. En kestä! Syksyllä ostolakko on vaatteiden suhteen pitänyt tosi hyvin, eikä edes tee mieli shoppailemaan - paitsi mekkoa. Joka vuosi mieleen hiipii huutava tarve löytää the mekko synttäreitä varten. Sen pitää olla täydellinen: muodin mukainen, juuri sopiva ja istuva, näyttävä, ja monikäyttöinen ettei jää ihan turhaksi ostokseksi. Tänä vuonna halusin satsata syntärreiden muihin osiin mekon sijaan; Lauran lahjaan, koristeluihin ja tarjoiluihin. Mutta nyt.. Kun Laura etsii uutta mekkoa ja linkkailee facebookissa eri vaihtoehtoja, tässähän menee pää ihan pyörälle! Kaapissa odottaa mekko, joka on noin vuoden vanha mutta jota ei ole tullut ikinä käytettyä missään. Se on kaikin puolin juuri hyvä, mutta kun katselen muita uusia ja ihania tuttavuuksia, alkaa sen helma tuntua liian pitkältä ja malli hassulta.. Hitto. Kai se on tehtävä reissu keskustaan lähiaikoina... 

Tässäpä vähän synttärifiilareita! Ja kuvat, niin kuin aina, weheartit<3 

I'm loving what you do
I'm a little intoxicated
I'm thinking so are you
You're trying to deny it
But I know I changed your mind
Christopher: Told you so  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti