tiistai 29. lokakuuta 2013

Helppoa ja nopeaa

Resepti-tiistain aika, eiku? Kun otsikon duoon lisätään vielä edullinen, alkaa lopputulos kuulostaa opiskelijan korvaan hyvältä. Mutta entä kun kyseessä on ruoka, ja sitä voi määritellä myös riittoisaksi ja maukkaaksi? Tell me more!



1 rs (400g) jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1  paprika
2 tomaattia
1 ps tacomausteseosta
3 dl riisiä
7 dl vettä
1 tlk ruskeita tai kidney-papuja
1/2 tl suolaa

korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, kuutoi paprika ja tomaatti. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää mausteseos. Sekoita joukkoon riisi ja vesi, ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää paprika, valutetut pavut sekä tomaatit. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Lisää pinnalle korianteria tai persiljaa.


Tämä meksikonpata on Pirkan sivuilla vielä etuliitteellä helppo, joten arvatkaa mikä tässä reseptissä kiinnitti huomioni. Lisäksi ainekset on kaikki aika perusjuttuja, ja ruuasta tuli oikeinkin hyvää ilman erikoisempia kikkailuja tai hienouksia. Tosin mun ja Eelin versiosta tuli vähän erilainen, kun jätettiin reseptin sipulit pois ja laitettiin tilalle kaapista löytyvää punasipulia. Mulle pavut oli ehdoton no-no, joten niitäkään ei meidän padasta löytynyt. Eikä korianteria tai persiljaa, joten aika kotoinen versio tämä! Eikä kyllä taaskaan ollut ihan samanoloista kuin mallikuvassa... Mutta kuten sanottu, helppo. Ja nopea. Ja edullinen. Ja riittoisa syötiin tätä ruokaa kolme päivää!. Ja ihan huippuhyvää!


Mä vähän epäilen että tiistaista tulee oikeasti mitään perinteistä reseptivinkki-päivää. Oon vaan ollut aika täpöinöissäni näistä muutamasta ruuasta, jotka on sitä kuuluisaa vaihtelua makaronille tai nuudeleille. Arvatkaa mistä muusta olen täpinöissäni?? No halloweenista! Tässä vähän esimakua, eilen illalla treenasin huomista  iltaa varten. Chao!

What about the things we had
The things that burned our hearts so fast
I've been thinking 'bout this all like crazy
What about the things you said
Those things that hurt and made me sad
You know I'm letting loose on you right now babe
Anna Abreu: Walking on water    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti