tiistai 25. kesäkuuta 2013

Manzikkatorttu

Jo pidemmän aikaa meikän on tehnyt mieli leipoa. Jotain kesäistä jossa on marjoja, mieluiten tietty mansikoita, ja helppoakin pitäisi olla. Oulussa oon kuitenkin tiiviisti oleskellut poikakaverin luona, joka ei makeista leivonnaisista erityisemmmin tykkää ja toisaalta perus raaka-aineetkin on siellä vähän hakusessa ja puutteelliset. Tänä aamuna isäpuoli toi kauppareissulta mukanaan tuoreita mansikoita ja nakitti mulle tehtäväksi valmistaa jonkinlainen kropsu. Tuumasta toimeen siis; googleen hakusanaksi mansikkatorttu, pyörällä kauppaan ostamaan puuttuvat tarvikkeet ja sähkövatkain hyrräämään! Isovelikin innostui auttamaan ja yhdessä saatiin aikaiseksi aika muhkea torttu. Täytyy vielä mainita, että mamman pyörä kulkee hiiiukan kevyemmin kuin oma pyörä..




pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1 prk kermaviiliä
1 prk kuohukermaa
3 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 l tuoreita mansikoita

Korppujauhota piirakkavuoka ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri, ja sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon. Paista pohjaa uunissa noin 10-15 minuuttia ja anna sen jäähtyä. Vaahdota kermavaahto, ja sekoita täyteaineet keskenään. Levitä täyte pohjan päälle ja lisää vielä mansikat koristeeksi. Täyte kiinteytyy, kun valmiin tortun laittaa kylmään pariksi tunniksi.


Kesäinen, helppo ja nopea. Täyttää ainakin tämän leipurin kriteerit päiväkahvitarjottavien osalta!

I caught you staring at me
And I was thinking clearly
Now I'm like a bee
And I'm hunting for the honey
And I'm kinda shy but you super fly
I could be your kryptonite
Bridgit Mendler: Ready or not

2 kommenttia:

  1. Nam! Tuota pitää kokeilla! Toivoisin postausta sun lempivaatteista ja kengistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! :) Kiitos paljon hyvästä postausehdotuksestasi, pitääpä alkaa kuvaamaan vaatekaapin sisältöä sitten kun palaan Ouluun! :)

      Poista