lauantai 30. maaliskuuta 2013

Påsk

Hejsan ja railakasta pääsiäistä kaikille! Tällä hetkellä meikä istuskelee Kalajoella aamiaispöydän ääressä ja tarkkailen ikkunasta millon seuraavat pikkunoidat tulee pimputtelemaan ovikelloa. Tänne etelän hiekoille tulin itse asiassa jo torstaina, mutta paljon aktiviteettejä on mahtunut viime päiviin. Ja keskiviikkonakin käytiin Jennin kanssa käynnistämässä pääsiäinen Kaarlen Munia Tipuille -bileissä! Vallan hervotonta oli ja uskalsin kulkea Kaijonharjun keskustan läpi ypöyksin! Tai no, ei aivan, sillä perässä kulki melkein koko matkan samalla pysäkillä jäänyt mies. Vaikka bussissa pikaisesti ulkonäön ja olemuksen perusteella arvioin kaverin ihan kiltiksi tyypiksi, kyllä silti takaa kuuluneet askeleet sai välillä vähän kirimään nopeutta. Jenni yritti kovasti houkutella yöksi omalle kämpilleen, mutta aamulla huomasin tehneeni oikean päätöksen lähtemällä kotiin, sillä seuraavana päivänä pakkaamisen ja tiskaamisen kanssa meinasi tulla hienoinen kiirus. Iltapäivällä saatiin onneksi kyyti linja-autoasemalle, josta matkaan lähti monen muun kanssa minä, Eeli ja isovelikin tuli pitkästä aikaa viettämään vähän pitempää lomaansa Kalajoelle.


Torstai-ilta ja suurin osa perjantaitakin meni Eelin opiskeluhommien kimpussa. Vaikka kieliopin käsitteleminen ei mitenkään erityisen antoisaa olekaan, tuli silti hyödyllinen olo kun pystyi auttamaan toista. Tsemppareina meillä oli suklaata ja sipsiä, näillä mennään! Jälleen kerran on myös saanut huomata, miten hyvältä se kotiruoka maistuu, ja joka aterialta täytyykin vyöryä sängyn suuntaan levähtämään ihan vähäksi aikaa.

Eilen eli perjantaina ei kuitenkaan kauheasti levätty, sillä ajeltiin krhm siis minä ajoin! long time since viettämään iltaa ja sosialisoitumaan Pinjan luo Rahjaan. Eväät oli sielläkin hyvät: ihanaa tacopiirakkaa, jolla herkutteli meidän lisäksi myös Onni-koira. Kun paikalle saapui kolme pariskuntaa, Pinja kaivoi kaapista esiin parisuhdepelin jota sitten pelailtiin. Ja arvatkaa vaan ketkä voitti! Oltiin Eelin kanssa aika hakoja, ei vastattu yhteenkään kysymykseen väärin! Tosin reiluuden nimissä on sanottava, että muille osui kyllä paljon kinkkisempiä kortteja. Illan aikana innostuttiin vallan ja päätetiin repäistä ja lähteä Dyyniin katsomaan Brädiä! Paikalla ei ollut juurikaan ketään kun vihdoin päästiin sinne, mutta onneksi samaan aikaan sisälle hivuttautui joukko tuttuja, joiden joukossa oli Milla! Kaapattiin tuo tytsky sitten meidän seurueen jäseneksi. Rattoisa ilta oli baarin puolellakin, paljon puhetta ja naurua. Harvinaista kyllä, lähdettiin jo kahden aikaan, mutta käytiin jatkoilemassa Rahjassa hetkisen verran. Eelin kanssa tultiin kuitenkin kotiin yöksi nukkumaan, ja ainakin aamulla sen huomasi hyväksi ideaksi, kun kissa avasi oven apposen auki ja alkoi riehumaan maton kanssa, sen jälkeen hyppäsi vatsan päälle vaatimaan huomiota.


Huh, tänään vielä uudestaan.. Miten musta tuntuu että aikaisempina vuosina pääsiäinen on mennyt vähän rauhallisemmissa tunnelmissa. Mutta väliäkö sillä, tärkeintä on hyvä seura ja ruoka! Lisää raporttia pääsiäisen tunnelmista mahdollisesti huomenissa, värikästä ja munarikasta pääsiäistä jokaisen näytön toiselle puolelle!

Tuntisitko sä käteni pimeässä?
Tietäisitkö mun tarinani kysymyttä?
Olisinko sulle läpi aikojen
se yksi ja ainoa, ainutkertainen?
Sami Saari: Ainutkertainen   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti