lauantai 29. joulukuuta 2012

2o12

Vuosi 2012 oli todellinen muutosten vuosi. Paljon päätöksiä, alkuja, valintoja, pettymyksiä, iloja.. Tammikuussa alkoi valmistautuminen penkkareita varten. Paljon kokouksia ja suunnittelemista, vaikka varsinainen tekeminen jäikin aika lailla viime tippaan. Myös monet kertauskurssit kasautuivat alkaneelle lukion viimeiselle jaksolle, ja tajuntaan iski kuinka heikosti joitain asioita muistikaan. Lukion viimeiset viikot suorastaan kiisi ohi harjoituskuunteluja tehden, ja pian koittikin helmikuu ja ensimmäiset näytön paikat ylioppilaskuunteluissa ja tekstitaitokokeessa. Parasta kuitenkin oli penkkarit, joiden teemaksi oli valittu maailmanympärimatka. Niitä edeltävänä päivänä suurin osa abeista koristeli koulua iltamyöhään, ja palasi takaisin varhain aamulla viimeistelemään työtä huulipunat taskussa odottaen. Paljon vaivaa oli nähty sekä lavastusten ja auditorion ohjelman eteen, ja se kyllä palkittiin mahtavalla päivällä - sekä myöhemmin superhauskalla illalla!


Maaliskuu oli varattu lukemiselle - tai niin ainakin itselleni uskottelin. Todellisuudessa luin melkoisen vähän ja otin monet päikkärit :D Maaliskuun lopulla se suurin koitos tuli eteen, kun varsinainen putki alkoi: äidinkieli, ruotsi, englanti, psykologia ja viimeisenä huhtikuun puolella ranska. Kirjoitusten jälkeen minä, Laura ja Milla tehtiin muutaman päivän reissu Ouluun, rentouduttiin shoppailemalla ja elokuvissa käytiin katsomassa kauan odotettu Nälkäpeli. Lisää irtiottoa arjesta toi viikonlopun mittainen matka Vuokattiin vähän isommalla porukalla. Laskettiin mäkeä, lautailtiin, syötiin kunnolla ja pidettiin hauskaa ennen seuraavaa luku-urakkaa: pääsykokeita.


Huhtikuussa kävin ensimmäisissä, ammattikorkeakoulun pääsykokeissa, mutta toukokuussa oli mulle oikeasti tärkeät yliopistojen pääsykokeet. Niihin lukemisen ohella piti valmistella tulevia ylioppilasjuhlia, ja usein kaikki muu olikin kirjoja ja materiaaleja mielenkiintoisempaa, esimerkiksi Elisan yllätyssynttäreiden järjestäminen oli tuplasti hauskempaa! Silti hoidin pääsykokeetkin pois alta: vaikka aluksi kaikki tuntuivat menneen ihan surkeasti, myöhemmin kävi ilmi että tarjolla oli useampikin opiskelupaikka. Myös urani ahkerana Dyyni-kävijänä alkoi Haloo Helsingin keikan myötä :D


Kesäkuun alussa lukio loppui ja sain virallisesti tittelin ylioppilas. Siitä alkoi vauhdikas kesä: bilevaihe oli selvästi päällä, sille huippujen päättäreiden jälkeen olin joka viikonloppu menossa kavereiden kanssa. Monet tapahtumat tuli kierrettyä, tutustuin uusiin tyyppeihin ja elin villiä elämää. Budapestin matkaa varten piti hieman rauhoittua, mutta heti sen jälkeen otin ensimmäisen junan Kalajoelle ja juhannusfestareille. Juhannuksen jälkeen alkoi kesätyöt jäätelökioskilla, mutta harvemmin sunnuntaille osui aamuvuoro, onneksi ;)


Heinäkuussa tuli harrastettua matkustelua kotimaan rajojen sisällä, kun suuntana oli Keuruu. Viikonlopun reissun jälkeen sairastuin enterorokkoon, ja samalla sain vähän lomaa töistä. Näppyjen kadottua palasin töihin, ja sama tasapainoilu töiden ja omien menojen välillä jatkui. Hankittiin myös mulle ja Lauralle asunto Oulusta, sillä oltiin molemmat vastaanotettu opiskelupaikka Oulun yliopistosta. Heinäkuussa tipuin sieltä omista pilvilinnoista takaisin maan pinnalle, tajusin että kaikki ei todellakaan mene niin kuin strömsössä.


Sitten tuli onneksi elokuu, kesäloma, päivät rannalla, venetsialaiset ja muutto uuteen, isoon kaupunkiin. Yliopiston mukana alkoi ihan uusi kausi mun elämässä, sillä muutin pois kotoa ja täytyi oppia ottamaan vastuuta ihan eri tavalla kuin ennen. Esimerkiksi tupareissa piti pitää huolta siitä, ettei musiikki kuulu rappukäytävään - ja mahtavat tuparit olikin! Opiskelujen alusta paremmin on kuitenkin jäänyt mieleen syyskuu ja sen mukanaan tuomat tapahtumat. Eikä vain ne opiskelijajutut kuitenkaan, vaan paljon muutakin. Tutustuin paremmin kollegoihin yliopistolla, viihdyin siellä hyvin ja aloin oikeasti tajuta, että asun Oulussa, omillani, ensimmäistä kertaa. Ja ihan hyvinhän se sujui! Kävin myös tervehtimässä Marisaa ja Pinjaa Jyväskylässä :)


Jos syyskuu oli vielä sitä tutustumista opiskelijaelämään, lokakuussa aloin tosissaan viettämään sitä. Sitsit ja excu oli ihan huiput, ja varsinkin exculla pääsi tutustumaan syvemmin syksyn aikana saatuihin kavereihin. Lokakuussa tein myös ekan tenttini, eli myös siinä mielessä yliopisto-opiskelu tuli astetta tutummaksi. Opiskelujuttujen lisäksi oli paljon muitakin tapahtumia, tupareita ja sen sellaisia. Marraskuun ehdoton kohokohta oli tietysti omat synttärit, mutta myös halloween-bileet oli ihan mahtavat ja viimeisen twilight-leffan näkeminen päätti yhden jakson mun elämästä.


Joulukuu alkoi Kalajoella, Millan synttäreillä kavereiden kanssa. Kaiken kaikkiaan Kalajoella tuli muutenkin vietettyä enemmän aikaa, sillä itsenäisyyspäivän pitkä viikonloppu meni niinikään samoissa maisemissa. Muutamat asiaan kuuluvat pikkujoulut täytyi tietysti juhlia, mutta opiskelua ei voinut vain sivuuttaa: yliopistolla pääsin tutustumaan isompiin luentosaleihin, kun tenttikausi alkoi. Huonosti menneiden tenttien jälkeen oli joululoman vuoro, muutama päivä ensin Oulussa ja sitten pikkujoulujen viettoon Kalajoelle ja muutaman päivän kuluttua taas takaisin Ouluun. Joulu meni rauhallisesti levätessä, ja nyt ollaankin menossa jo välipäivissä.


Maailmanloppu ei tullut vaikka sitä kuinka odotettiin. Ja odottavan ajan kuuluisi olla pitkä, mutta tämä vuosi on kulkenut eteenpäin hurjaa vauhtia. Viimeinen vuosi Kalajoella, sen olisi tietysti halunnut menevän hitaammin, mutta paljon siitä ajasti ehti saada irti. Lukioaika oli mahtavaa, ja samaa voi jo muutaman kuukauden perusteella sanoa yliopistosta. Siinä missä hehkutin kulunutta kesää, tähän syksyyn on mahtunut vähintään yhtä paljon kivoja juttuja ja puolet vähemmän niitä ikäviä. Kun lukiolla oli ne ihanat ja tutut kaverit, joista en luovu mistään hinnasta ja joiden kanssa pystyin ja pystyn olemaan oma itseni, yliopistossa kenelläkään ei ollut ennakkoluuloja ja pystyi rennosti tutustumaan muihin ja aloittamaan puhtaalta pöydältä. Ja parasta on ollut se, että vaikka oon ollut se oma ärsyttävä blondi itseni, joku voi siitäkin huolimatta pitää minusta. Itse tuntuu olevan vaikea arvioida, mutta toivon todellakin että oon onnistunut kasvamaan sen kaiken välittämisen arvoiseksi. Jos en vielä, niin siinä on tavoitetta ensi vuodelle, niiden vatsalihasten ja parempien tenttitulosten lisäksi. Vuoden vaihtuessa jää tänä vuonna pusu saamatta, mutta kun raketteja saa katsella ystävien kanssa, ei voi paljon valittaakaan :)

 I'm looking forward to the future 
But my eyesight is going bad 
And this crystal ball
It's always cloudy except for, except for  
When you look into the past, look into the past
Fall Out Boy: Thanks for the memories

4 kommenttia:

  1. Hienosti kirjoitettu! Ootko kirjoittanu päiväkirjaa vai miten muistat noin hyvin kaiken? :D Hyvää ja onnellista tulevaa vuotta Sinulle ja Lauralle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! :) En tiiä, tänä vuonna on vaan tapahtunut niin paljon kaikkea merkittävää niin ne jutut sitten muistaa, ja kuvien avulla aika hyvin palautuu asiat mieleen!

      Kiitos samoin, vietä hauska uusi vuosi! :)

      Poista
  2. Voi, oli kyllä niin ikimuistoista! Miten yhteen vuoteen voi mahtuakin niin paljon? Kiitos kaikista ihananmahtavista ja unohtumattomista hetkistä <3

    Lopetetaan tää vuosi kunnialla ja alotetaan seuraava vielä paremmin, eiks niin? Voin tuurata ja antaa sulle pusun poskelle kun vuosi vaihtuu! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta, aivan huikeeta on ollut! Ja kiitos itsellesi ihanainen nainen, ei ne jutut vaan olis samoja ilman sinua<3

      Ja todellakin! Sädetikut vois olla aika jees ;)hih ihana sinä, pusu oli sitten lupaus!

      Poista