keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Happenings

Viikko on vasta ihan alussa, ja ohjelmaa on jo nyt ollut tosi paljon! Eilen oli tosiaan pienryhmäohjauksen jälkeen lukuvuoden avajaiset Oulun keskustassa Rotuaarilla. Sinne oli järjestetty ilmainen bussikuljetus yliopiston puolesta. Kun saavuin mun pienryhmän sekä Lauran ja Jennan kanssa paikalle, esiintymässä oli Teekkaritorvet. Se oli ihan huippu, tykkäsin tosi paljon! Musiikkia kuunnellessa tuli mukava ja iloinen fiilis, koska sellainen meininki oli lavallakin. Esityksen jälkeen seurasi virallisempi osuus; puheita pitivät muun muassa yliopiston rehtori ja Oulun kaupunginjohtaja. Sitten esiintyi kuoro, jälleen Teekkaritorvet ja niiden jälkeen oli leikkimielinen kisa yliopiston ja ylioppilaskunnan edustajien välillä. En itse asiassa tiedä, miten kisassa kävi, koska siinä vaiheessa olin jo livahtanut hakemaan fuksimerkkiä; ensimmäinen haalarimerkkini, jonka saan sitten laittaa Verban tummanvihreisiin haalareihin! Rotuaarilta sai myös ilmaiseksi tulikuumaa hernekeittoa. Puolen päivän aikaan bussit alkoivat liikennöidä takaisin yliopistolle, kyydissään suuri joukko uusia ja vanhoja yliopisto-opiskelijoita. En tiedä muista, mutta itse ainakin tunsin iloa ja ylpeyttä, kun sain muutamien uusien ja vanhojen verbalaisten kanssa seurata avajaisten ohjelmaa. Jotenkin tuntuu, että yliopisto on niin mun paikka, oon jo nyt tutustunut moneen kivaan tyyppiin ja Verban tapahtumat on olleet mukavia.


Niin, niistä tapahtumista lisää! Yliopistolla odotti Verban fukseille järjestämä yliopistosuunnistus. Saatiin itse muodostaa ryhmät itse kuuluin tiimiin "Martti ja tytöt" ja meille annettiin lista kysymyksiä. Vastaukset löytyi yliopistolta, ja kysymyksiä oli kyllä joka osasta.. Tuli todellakin käytyä yliopiston joka osassa, ainakin siltä tuntui! Osa kohdista oli aika vaikeitakin, mutta meidän ryhmä sai vastauksen joka kohtaan vaikka ainakin yksi meni varmasti väärin, damn! ja oltiin vielä ensimmäisenä takaisin "Verban olohuoneessa" eli Verbaariossa. Tehokasta, I'm proud of us! Voittaja palkitaan huomenna Vulcanaliassa, toivottavasti me menestyttiin! Suunnistuksen jälkeen ehdin jonkin aikaa olla kotona, ja sitten olikin jo aika lähteä Verban saunailtaan :D Käsittääkseni se oli pääasiassa suunnattu fukseille, mutta paikalla oli yhtä lailla uusia ja vanhoja opiskelijoita, joista suurimmalla osalla oli haalari päällä.. Milloin me saadaan ne meidän, en jaksaisi odottaa!


Saunomisen lisäksi pidettiin pieni esittelyleikki: nimi, mitä opiskelee ja kuinka monetta vuotta, lempialkoholijuoma; ja jotkut leikkivät myös jotain omenaleikkiä, joka oli muuten sivusta katsottuna aika erikoisen näköistä :D Tietysti saunailtaan kuuluu myös juomapeli, johon aika moni osallistuikin. Kovin usea ei loppujen lopuksi edes käynyt saunassa, vaan aika kului rupattellessa ja tutustuessa ihmisiin. Vanhemmat Verbalaiset veivät myös meidän fuksit exculle ? :D katakombeihin, eli käytännössä kellariin joka oli täynnä käytäviä ja suuria putkia sekä vanhaa tavaraa. Itse ainakin säikähdin, kun joku sammutti valot ja käytävän valtasi täysi pimeys.. Not nice! Meidän oppailla oli vaikeuksia löytää takaisin konetekniikan saunatiloihin, joissa iltama siis pidettiin, joten minä ja muutama muu fuksi mentiin hissillä ylös parin fiksun Verbalaisen kanssa. Tosi hauska ilta oli, kuten oli myös tänään!


Myös tänä aamuna oli pienryhmäohjaus-tuokio, ja sain selvyyttä lukujärjestysasioihin. Se alkaa jopa näyttää ihan hyvältä paitsi keskiviikko.. koulua 8-18, ei oo todellista ! 12 aikaan mulla oli aivan ensimmäinen luento, yleistä kielitiedettä. Okei, aika tylsäähän se oli, mutta se tilanne oli kiva: tästä se nyt sitten ihan oikeasti alkoi! Kaksituntisen luennon jälkeen pyöräilin kotiin, tosin ensin hain pari pinssiä ja kangaskassin esittelypisteiltä, joita oli ilmestynyt keskusaulaan. Nyt illalla Verba oli siis taas järjestänyt toimintaa: grilli-ilta. Ilmaista makkaraa, mutta OPM omat juomat mukaan. Paikalla oli fukseja ja muutama vanhempi opiskelija, ja hyvin mahduttiin grillikatokseen. Nuotio lämmitti, joten kylmäkään ei tullut ennen kuin vasta loppuillasta.


Haluan osallistua mahdollisimmaan moneen tapahtumaan näin aluksi, koska niissä pääsee jutteleen myös muille kuin oman pääaineen fukseille, tutustuu helposti ja vielä jaksaa käydä kun opiskelut ei ole kunnolla alkaneet. Pahoittelen, kun tämä postaus oli näin koulupainotteinen, mutta mulla on ainakin ollut tosi kiva alkuviikko! Luulen, että sama homma tulee jatkumaan, vaikka luentoja on enemmänkin tällä viikolla, mutta huomenna.. Vulcanalia. Tätä on odotettu, nyt se lukuvuosi avataan ihan kunnolla! Saa nähdä miten Lauran kanssa löydetään paikalle, sillä suunnitelma olisi mennä by bike... hups meni keskiviikon puolelle julkaisu, mut kone lataa kuvia h-i-t-a-a-s-t-i. nyt nukkumaan, sorry but too tired to find a song fot this post! :<

2 kommenttia: