maanantai 11. kesäkuuta 2012

Jo meidät kauempaakin kuulee, ihmiset kaikenlaista luulee




Kädet rakoilla ja haba kipeä - jep, meikä on pessyt tänään ikkunoita ihan naapurissa asti. Urakka jatkuu vielä huomenna, mutta on tiistaille luvassa muutakin tekemistä. Pankkiin olisi nimittäin asiaa; jotenkin yhtäkkiä havahduin siihen, että meidän ulkomaanmatka on jo ensi viikolla! Reissuun lähtiessä olisi hyvä olla mukana vähän paikallista valuuttaa.. Aluksi en ollut niin innoissani tästä matkasta, mutta innostus kasvaa koko ajan. Pikku hiljaa on alettava miettimään, mitä sinne laukkuun oikein päätyy. Vaikka tietysti on tärkeää jättää myös paljon tilaa uusille ostoksille - ja tuliaisille! Oon maailman surkein keksimään tuliaisia, kaverit, vinkkejä saa antaa!



Tänään kävin naapurin lisäksi kirjastossa. Pitkästa aikaa, enkä selvästikään ollut ihan vireessä :D Kuitenkin saatiin Lauran kanssa kerättyä kassillinen kirjoja, ja saatiin ne jopa raahattua kotiin ilman että pussi hajosi! Aika monta opusta siis tarttui mukaan, epäilen vähän ehdinkö edes lukea kaikkea.. Mutta toisaalta, matkoille on varattava aina tarpeeksi lukemista, ja napattiinkin mukaan monta pokkaria, jotka eivät paljon paina matkalaukussa.


Tässä siis niitä kevyitä pokkareita! Tuija Lehtisen Rakasta minua -kirjassa on samojen kansien välissä "kolme vauhdikasta sinkkutarinaa".  Jennifer Weinerin Lainakengissä on varmasti monelle tuttu ainakin elokuvana. Kirja kertoo keskenään varsin erilaisista sisaruksista, Rose ja Maggie Felleristä, joita ei tunnu yhdistävän mikään muu kuin sama kengännumero. Elokuvassa pääosia näyttelevät Toni Collette ja Cameron Diaz. Lauren Weisbergin ehkä tunnetuin teos on Paholainen pukeutuu Pradaan, ja VIP-ihmisiä kertoo Bette Robinsonista, joka kyllästyy vanhaan työpaikkaansa ja siirtyy viihdemaailman PR-toimiston palvelukseen. Ainakin toivon, että nämä olisivat myös kevyttä luettavaa, chick lit-tyylisiä, koska lomalla parasta lukemista on juuri kepeät ja hauskat kirjat. Peukut pystyyn!


Candace Bushnellin Carrian nuoruusvuodet ja Ensimmäinen kesä New Yorkissa kertovat tietysti Sinkkuelämää-sarjan Carrie Bradshawista ennen New Yorkia ja sarjan tapahtumien alkua. Itse asiassa oon jo aikaisemmin lukenut tuon jatko-osan, ja se on siis lainassa Lauralle luettavaksi. Ensimmäinen osa on kuitenkin jääny lukematta, ja koska se on pokkari, taitaa sillekin olla paikka matkalaukussa! Kira Poutasen Rakkautta on the rocks puolestaan on jatkoa Lara Aution tarinalle ja hauskoille seikkailuille. Kaksi aikaisempaa osaa ovat sijoittuneet Pariisiin ja Caprille, ja kolmas osa vie Laran New Yorkiin. Ainakin aikaisemmat osat on olleet tosi hupaisia ja nopeita lukea, katsotaan miten tämän kirjan kanssa käy :)


Nämä kolme kirjaa on Lauran valitsemia, se vain nappasi ne hyllystä :D Kaikki taisivat olla nuorten aikuisten osastolta. Ann Brasharesin Pajunkissat ja kasvun kesä kertoo kolmesta ystävyksestä, Pollystä, Josta ja Amasta, jotka ovat aikaisemmin olleet erottamattomia, mutta kesän aikana tilanne muuttuu. Ann Brashares on luonut Neljä tyttöä ja maagiset farkut -kirjasarjan tyhmä nimi mutta kirjat on aikamoisen hyviä! Nuorempana tykkäsin tosi paljon ja takakannessa lukee, että sarjan henkilöitä vilahtaa tässäkin kirjassa! Marianne Peltomaan Ihon alla esittelee Nora ja Pablo Ernbergin, Kolumbiassa syntyneet mutta jo vuosia Suomessa adoptioäitinsä Annan kanssa asuneet sisarukset, sekä Marian, Noran parhaan ystävän, joka on syntynyt Intiassa ja adoptoitu Suomeen jo varhain. Takakannen mukaan kirja käsittelee ystävyyttä; uskollisuutta; asioita, jotka voivat koskettaa jokaista perhettä. Kuulostaa mielenkiintoiselta, vaikka yleensä en kauheasti tykkää suomalaisista kirjailijoista. Pitää kuitenkin antaa kotimaisellekin tuotannolle mahdollisuus, sillä kassiin päätyi myös Eija Lappalaisen ja Anne Leinosen Routasisarukset. Teos aloittaa sarjan, joka sijoittuu 2300-luvulle ja kertoo Utusta, adoptoidusta tytöstä, joka kyseenalaistaa tapoja ja asioita. Utulla on "outo taipumus ymmärtää ammoin hylättyjä koneita". Utu päättää selvittää omaan syntyperäänsä liittyvät salaisuudet ja etsiä rakkaansa, kun hänen kasvatti-isänsä Booris yrittää sälyttää Utulle vastuun perheestä. Sälyttää? ei ymmärrä... Sanotaanko näin, että ainakaan heti kuulosta kirjoilta, joita yleensä luen... Mutta kokeillaan, ei olisi ensimmäinen kerta kun jätän kirjan kesken jos niin käy.

Lisäksi lainasin kasan Cosmoja, muutama viimeisin numero olikin jäänyt välistä. Mutta jospa näistä kirjoista nyt riittäisi joksinkin aikaa, saapahan ainakin lukea jotain muuta kuin pääsykoemateriaaleja! Ootteko lukeneet tässä mainittuja kirjoja, tai olisiko jotain muita hyviä lukuvinkkejä? Mun mielestä lentokoneen ja lomamatkojen lisäksi kirja on ehdottomasti otettava mukaan rannalle, vaikka seuraava lainaaja voikin olla vähän näreissään sivujen välistä löytyvästä hiekasta.. Rantakelejä odotellessa voi kuunnella kesäbiisejä ja virittäytyä letkeän rentoon tunnelmaan, meikähän on siis lomalla nyt!

Kesä, eikä mitään tekemistä
Kaupunki nöyränä sylissä
Sormissa tuoksuu tupakka
Sun nauru on vieras ja ihana
Maija Vilkkumaa: Kesä 

4 kommenttia:

  1. noh..mistäs alottaisin tän tuliais listan...ainakin voisitte käydä tally weijlillä ja tuua mulle vaikka 100euron eestä vaatteita?? :) tietty myös muista vaatekaupoista voitte tuua mulle matkalaukullisen vaatteita;) no eiku tulee kauhee ikävä teitä <3 :s

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos vinkistä, muistetaan! :D ja samoin mussukka<3

      Poista
  2. Carrien nuoruusvuodet ja Ensimmäinen kesä New Yorkissa oli aivan ihania kirjoja! :) Kira Poutasen useimmista chick lit- kirjoista oon kanssa tykänny ihan hirveesti. Lue ehdottomasti Sophie Kinsellalta ainakin Himoshoppaaja- sarja! Ne on ihan tajuttoman hauskoja ;) Kiva kun liityit mun blogin lukijaksi, sullakin on tosi hieno blogi! Palaan taatusti uudestaankin:)

    xoxo Eeva
    http://eeva-theapple.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, odotan kyllä innolla että pääsen uppoutumaan noihin kirjoihin! Kinsellan tuotantoon oonkin tutustunut, ja oon samaa mieltä sun kanssa, hauskoja ovat.

      Ja kiitoksia, tykkään samoin sun blogista, löysin sen teidän yhteisblogin kautta :)

      Poista