perjantai 27. huhtikuuta 2012

Gotta get down on Friday

Huh huh, on ollut kyllä niin kiireinen ja vauhdikas viikko! Aika mennyt tosi nopeasti, tuntuu etten oo ehtinyt vaan olla rauhassa ollenkaan. Joka päivä on ollut jotain tekemistä, ja näyttää siltä, että sama meno jatkuu viikonloppunakin!

Vitsi, vitsi.

Vaikka onhan alkukappaleen lurituksessa jotain tottakin: joka päivälle on riittänyt ohjelmaa. Nimittäin aamupäivät on menneet siivoamisen parissa, ja iltapäivät puolestaan pääsykoekirjojen ihmeellisessä maailmassa. Totta puhuen on aikamoinen erakko-fiilis, sillä talosta oon poistunut vain muutaman kerran, enkä silloinkaan ole nähnyt kavereita. Myös torstain tanssi-harjoitukset peruttiin, arkiviikon ainut sosiaalinen tapahtuma! Onneksi viikonloppu tuo mukanaan piristystä sillekin alueelle (:

heh HEH kiva töpseli!
lillamillan kortti tuli perille!
Meidän kisut, vaikka äiti ja tytär onkin, ei tule oikeen toimeen keskenään. Harvinainen hetki!

Tänään perjantaina on veteraanipäivä, mutta myös mun isoveljen Petterin syntymäpäivä! Teinivuodet jää nyt taakse, kun vuosia tulee täyteen pyöreät 20. Suuren juhlan kunniaksi leivottiin Lauran kanssa Paholaisen piirakka. Hyvä vaihtoehto perinteisten mokkapalojen tilalle, ja todella helppo ja nopea tehdä. Googlettamalla ohjeita piirakan tekemiseen löytyy monta, mutta tässä meidän käyttämä versio:

Paholaisen piirakka

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
50 g margariinia tai voita
2 1/2 dl appelsiinimehua (tai vettä)
3 kananmunaa

Kuorrutus:
230 g tomusokeria
70 g margariinia/voita
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
päälle mariannerouhetta

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää sulatettu voi ja mehu, vatkaa kaksi minuuttia. Lisää kananmunat ja vatkaa toiset kaksi minuuttia. Ripottele pellille mariannerouhetta ja valuta taikina päälle. Paista piirakan pohja 200 asteessa uunista riippuen 20-25 minuuttia. Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään ja valuta valmis kuorrute jäähtyneen piirakan päälle. Ripottele pinnalle mariannerouhetta.


Kuten kuvista huomaa, meidän piirakan päältä ei mariannerouhetta löydy, vaan paloiteltua suklaata. Ja tosiaan esittelen meidän leipurintaitoja jo toista kertaa, eikä tälläkään kertaa vältytty kommelluksilta: toisin kuin tänne kirjoittamassani ohjeessa, meidän reseptissä ei käsketty odottaa piirakan jäähtymistä ennen kuorrutteen valuttamista. Nyt voikin jo arvata miten kävi... Heti kun pohja oli otettu pois uunista, laitettiin kuorrute ja suklaahippuset. Ja kyllä, lopputulos oli varsin epäilyttävän näköinen. Sen takia lisättiin neuvo "muista antaa pohjan jäähtyä" meidän ohjelappuseen, kuitenkin melko usein tätä piirakkaa tehdään ja voisi olettaa että oltaisiin muistettu antaa pohjan jäähtyä, sama juttuhan pätee muihinkin leivonnaisiin....

Vaikka perjantai-ilta menee kotona, lauantaina on luvassa ohjelmaa senkin edestä. Mutta nyt vuorossa Voice of USA (Christina Aguilera!) ja Iholla!

Mut perjantaina pihaovet potkaistaan auki
Kaupunki on kirkkaana
Mullon vaan tää elämä
Perjantaina, perjantaina
Kaikki muuttuu
Haloo Helsinki!: Perjantaina

-Meeri   

2 kommenttia: